Nyhet

Popduon i rätten: "Ultimata sveket"

Konflikten mellan poprockduon Hall & Oates trappas upp. Under torsdagen tas målet upp i rätten.

Den uppmärksammade konflikten mellan Hall & Oates har nu tagit en juridisk vändning och försatts i rättens händer. En vecka sedan begav sig Daryl Hall till domstolen för att temporärt avstyra bandkollegans avsikt att sälja sin andel i gruppens bolag, Whole Oates Enterprises (WOE), till ett investeringsföretag.

Under dagen ska målet avhandlas i rätten i Nashville, rapporterar TT.

I en inlaga till domstolen har nu Daryl Hall klargjort ytterligare bakgrundsinformation angående konflikten. Artisten påpekar att bandkollegan John Oates under flera månader uttryckt avsikten att behålla sin andel av bolaget, endast för att sedan agera i hemlighet bakom ryggen på Hall.


”Det är det ultimata sveket. De försökte i hemlighet sälja halva WOE:s tillgångar utan mitt skriftliga tillstånd”, skriver Daryl Hall.

Å sin sida kräver John Oates att domstolen tillåter honom att sälja sin del av bolaget. Han avstår från att bemöta Daryl Halls anklagelser direkt och betraktar deras konflikt som en "privat angelägenhet" som inte bör hindra en försäljning.

Vidare konstaterar han att Daryl Hall, som har författat flertalet av gruppens hits, alltid strävat efter att vara den framträdande figuren i rampljuset inom gruppen:


”Daryl har alltid varit noga med att ses som en individ snarare än del av en grupp och insisterat på att vi skulle heta 'Daryl Hall & John Oates' istället för det 'Hall & Oates', som de flesta känner oss som”, skriver John Oates och tillägger:

”På den punkten håller jag med. Nu måste jag få agera för mitt eget bästa som känns bra för mig, min familj och min framtid som artist”.

Hall & Oates slog igenom under 1970-talet med låtar som She's Gone och Rich Girl. Duon har haft sex låtar som toppat den amerikanska singellistan och blev invalda i rockens Hall of Fame 2014.


LÄS OCKSÅ: Spricka i musikduon – bandmedlem begär besöksförbud

ANNONCE