Nyhet

Tupac Shakur får gata uppkallad efter sig

Tupac Shakur får en gata i Oakland uppkallad efter sig. En del av MacArthur Boulevard, i närheten av där rapparen bodde på 1990-talet, har blivit Tupac Shakur Way.

Gatan invigdes officiellt under en nästan två timmar lång ceremoni på fredagen. På plats befann sig flera från Tupac Shakurs familj, tillsammans med vänner och artister som rapparen MC Hammer, som var en nära vän till Shakur.

– Låt hans anda leva vidare på dessa gator och i era hjärtan, sa Tupac Shakurs syster Sekyiwa ”Set” Shakur till de åskådare som samlats, samtidigt som hon torkade bort tårarna när skylten för Tupac Shakur Way avtäcktes.

MC Hammer, som tillbringade mycket tid med Tupac Shakur under de månader som ledde fram till Shakurs tragiska död 1996, uttalade sig under ceremonin och hävdade att Tupac var "utan tvekan den största rapparen någonsin".


Tupac Shakur föddes år 1971 i New York och växte upp där och i Baltimore, men flyttade med sin mamma till San Francisco Bay Area i slutet av 1980-talet. Han ansåg Oakland som sin hemstad och bodde där under början av 1990-talet.

Invigningen av gatan ägde rum dagen efter att en före detta gängledare från södra Kalifornien nekade till skuld när rättegången mot honom för dödsskjutningen i Las Vegas inleddes. Tupac Shakurs släktingar höll en låg profil i samband med rättegången och nämnde den endast kort. Sekyiwa Shakur påpekade att hennes bror "dog 25 år gammal i gängvåld, i händerna på en svart man, genom planering av en svart man, vem nu den mannen än är".

LÄS OCKSÅ: Man gripen för mordet på Tupac – 27 år senare


ANNONCE