Nyhet

Drake hotas av rättsliga åtgärder efter Tupac-låt

Tupacs dödsbo är kritiska till användningen av rapparens röst.

Drake och Kendrick Lamar har en långt gången dispyt som även involverar rapparen J. Cole och bråket har blossat upp ytterligare den senaste tiden. I mars släppte Lamar låten Like That, där han dissar både J. Cole och Drake. Drake svarade då med att släppa en låt riktad åt Kendrick med titeln Taylor Made Freestyle, innehållande AI-gjorda verser med Tupac och Snoop Dogg.

Nu har advokater hört av sig företrädande Tupac Shakurs dödsbo och skickat ett så kallat "cease-and-desist"-brev, i syfte att avråda rapparen från att använda Tupacs röst i hans låtar, skriver Pitchfork.

Advokaten, Howard E. King, kallar bland annat låten för "en regelrätt kränkning av Tupacs varumärke och dödsboets lagliga rättigheter" och "ett uppenbart missbruk av arvet efter en av de största hiphop-artisterna genom tiderna."


De kräver också att Drake plockar ner låten från alla plattformar och lovar att vidta rättsliga åtgärder om så inte blir fallet. Snoop Dogg har inte kommenterat låten mer än genom en förvirrad instagramvideo som går att se nedan. 


 

LÄS OCKSÅ: Fan förlorade sin mamma – nu erbjuder Drake hjälp

ANNONCE