Nyhet

YOU+ MUSIC: Den svenska musikbranschens storsatsning är tillbaka

YOU+ MUSIC, ett samarbete mellan Grammis, Fryshuset, Live Nation och Spotify, är tillbaka för tredje året i rad. Den 1 december på Fryshuset i Stockholm slår man upp portarna för ett av Sveriges mest omfattande musikmässor.

Mässan syftar till att öppna upp musikbranschen för unga talanger och musikentusiaster. Under evenemanget kommer det att finnas workshops, panelsamtal, seminarier och showcase-spelningar där artisterna kan få professionell feedback.

Deltagarna får även möjlighet att träffa ledande skivbolag, bokningsbolag, managements, musikförlag, musikorganisationer, streamingtjänster, utbildningar samt etablerade artister, musiker och producenter för att ställa frågor, testa sina färdigheter och få vägledning in i branschen.

Årets YOU+ MUSIC har särskilt fokus på framtid och konkreta arbetsmöjligheter. Hiphopstjärnan Cleo och hennes agent Daniel Bzdusek kommer bland annat dela med sig om deras resa inom musikbranschen.


Även representanter från arrangörerna Luger och Live Nation och olika festivaler kommer att ge tips om hur man arrangerar framgångsrika evenemang.

För att göra evenemanget mer tillgängligt kommer mässan även att ha två mindre evenemang i Stockholm och Göteborg där showcase-artister uppträder inför musikbranschrepresentanter.

– Vi är stolta att för tredje året i rad få medarrangera YOU+ MUSIC och att i år få chans att utveckla det med lokala nedslag, säger Choukri Khotar, verksamhetschef för Ungdomskultur på Fryshuset, i ett pressmeddelande.


Ludvig Werner, VD på Ifpi Sverige, betonar att mässan är en nödvändig del av arbetet för att göra den svenska musikbranschen hållbar på lång sikt.

– I vårt arbete för en långsiktigt hållbar svensk musikbransch är det helt avgörande att det finns rätt förutsättningar för alla att ta sig in, oavsett kön, hudfärg eller postnummer. YOU+ MUSIC är ett initiativ där hela branschen gör sig tillgänglig för musikintresserade unga med kunskap, inspiration och nätverk. Vi ser detta som ett av många nödvändiga projekt för att skapa just dessa förutsättningar.

LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Missa inte dessa konserter i november


ANNONCE