Nyhet

Artisternas hyllningar till Matthew Perry

Flera musiker passade på att hylla Vänner-stjärnan Matthew Perry från olika scener i helgen. Perry hittades död i en jacuzzi i sitt hem i Los Angeles under lördagen.

Det var en chockad Adele som hyllade Matthew Perry under sin konsert i Los Angeles på lördagskvällen. Perry var mest känd för sin roll som den sarkastiske Chandler Bing i TV-serien Vänner, en karaktär som betydde mycket för sångerskan.

"Det är förmodligen den bästa komiska karaktären genom tiderna", sa hon från scenen.

Under spelningen dedikerade artisten sin stora hit When We Were Young till den bortgångne skådespelaren.


"Det är alltid så chockerande, särskilt med någon som man inte känner men som fick en att skratta och som bringade så mycket glädje till ens liv", sa Adele.

Hon uppmärksammade också Perrys öppenhet om sin kamp mot alkohol- och drogmissbruk genom åren. Perry har tidigare delat sin erfarenhet och skrivit i sina memoarer att han "oftast varit nykter sedan 2001", även om han haft några återfall sedan dess. Adele hyllade hans mod och sa:

"Han var öppen men sin kamp med missbruket och att försöka hålla sig nykter. Jag tycker att det var otroligt modigt."


Under helgen var det fler artister som passade på att hylla Vänner-stjärnan från scenen. Det brittiska indiebandet The 1975 spelade TV-seriens introlåt, I'll Be There For You, för publiken innan de klev på scenen. Även den amerikanska artisten Charlie Puth sjöng samma låt för sin publik i Melbourne, Australien.

@ghostfodder The 1975 honored Matthew Perry tonight before their concert #the1975 #the1975live #matthewperry #chandlerbing #friends #ripmatthewperry #rip #restinparadise ♬ original sound - E


@gracefrost_music @Charlie Puth #matthewperry #friends #charlieputh ♬ original sound - Grace Frost

Matthew Perry hittades livlös i sin jacuzzi under lördagen och tros ha drunknat. Han blev 54 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Adele om nykterheten: "Jag var på gränsen till alkoholist”


ANNONCE