Nyhet

De spelar på Aviciikonsert för ungas psykiska hälsa

Den 6 december återvänder konserten Together For A Better Day på Avicii Arena. Under kvällen uppträder bland andra Yung Lean, Cherrie, Hurula och Daniela Rathana för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa.

I en tid när självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga och hälften av 15-åringarna uppger att de mår psykiskt dåligt, behövs en nationell samling för att bryta stigmat med mental ohälsa och ge unga människor hopp och framtidstro. För att uppmärksamma detta arrangeras Together For A Better Day på Avicii Arena den 6 december, en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa och en hyllning till Tim "Avicii" Berglings musikaliska arv.

– Så här kan det helt enkelt inte fortsätta. Vi på Tim Bergling Foundation vill ge unga hopp och framtidstro, och vi såg att vår förra konsert verkligen gjorde skillnad. Den är därför en viktig pusselbit i vårt arbete för ungas psykiska hälsasäger stiftelsens grundare Klas Bergling i ett pressmeddelande.

Konserten, som debuterade 2021, återvänder i år med ännu fler uppträdanden och ett mål att göra skillnad i ungas liv. Artisterna som kommer att uppträda inkluderar Yung Lean, Cherrie, Jireel, ADAAM, Thomas Stenström, Daniela Rathana, Cleo, Hurula, den brittiska stjärnskottet Griff och den amerikanske bluegrasstjärnan Dan Tyminski, som också är rösten bakom Hey Brother. Kvällen leds av Jelassi och Ayan Ahmed.


För att skapa en unik musikalisk upplevelse ackompanjeras artisterna av storband och en symfoniorkester, och fler namn och hemliga gästspel kommer att tillkännages inom kort.

Samlingen är uppkallad efter Aviciis låt For A Better Day och fungerar också som en plattform för unga att dela sina idéer, tankar och förslag på en bättre framtid. Resultatet av denna insamling lämnas varje år över till statsministern för att driva en förändring.

Biljetterna släpps kl 10.00 den 10 oktober på World Mental Health Day.


LÄS OCKSÅ: Artisteliten samlas i musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa

ANNONCE