Nyhet

Gene Simmons och Paul Stanley stäms av familj till gitarrtekniker

”Jag kunde inte fatta hur osäkert det var och att vi fortsatte med turnén”

Gitarrteknikern Francis Stueber började jobba för Kiss redan 2002 och var även tekniker under alla Paul Stanleys soloframträdanden i två decennier.

I oktober 2021 blev Stueber sjuk i covid under bandets pågående världsturné End Of The Road. Efter två dagars karantän på ett hotellrum avled han, vilket uppmärksammades av Stanley som vid tidpunkten uttryckte sin sorg i inlägg på sociala medier, där han skrev:

”Min kära vän och gitarrtekniker sedan 20 år, Fran Stueber, avled plötsligt igår i sviterna av covid. Jag förlitade mig så mycket på honom, både på scen och utanför. Min familj älskade honom och det gjorde även jag. Han var så stolt över sin fru och sina tre pojkar, och de var stolta över honom. Jag är stum.”


Enligt GP riktades kritik mot turnéns rutiner kring smittspridning efter dödsfallet, och flera som jobbar nära bandet uttalade sig anonymt i Rolling Stone, där en scentekniker bland annat sa:


– Jag kunde inte fatta hur osäkert det var och att vi fortsatte med turnén. Vi hade varit frustrerade i flera veckor, och när Fran dog tänkte jag bara ”du måste fan skämta”.

Kiss och turnéledningen nekade till anklagelserna och uttalade sig senare i ett pressmeddelande där de bedyrade att säkerhetsrutinerna var tillräckliga, men tillade att det ”inte finns ett idiotsäkert sätt att turnera utan vissa risker.”

Nu har Stuebers familj stämt Stanley och Simmons och anklagar dem för att ha orsakat dödsfallet, enligt Rolling Stone.


Stämningsansökan gör gällande att viruset började spridas redan i augusti 2021, efter att Paul Stanley själv insjuknat, och att spridningen kunde fortsätta på grund av dåliga säkerhetsrutiner.

Dessutom ska Stueber ha blivit utan läkarbesök, trots att det utlovats av bandets manager Doc McGhee.

LÄS OCKSÅ: PAUL STANLEY KRITISERAD EFTER UTTALANDE OM KÖNSKORRIGERING


ANNONCE