Nyhet

Ny rockfestival till Kalmar sommaren 2024

Nästa sommar får Kalmar en ny rockfestival. Lördagen den 3 augusti hålls Rock The Night Festival, som är Sveriges största tribute-festival.

Festivalen arrangeras i Kalmarsundsparken med ett festivalområde precis intill vattnet och med Kalmar Slott som en backdrop. Några av Sveriges mest framstående tribute-band kommer att finnas på plats och ge hyllningar till bland andra Kiss, Iron Maiden, The Rolling Stones, QueenBruce Springsteen, Status Quo, ZZ Top och Led Zeppelin.

– Vi är enormt glada över att få presentera en helt ny rockfestival i Kalmar. Vi har länge letat efter rätt plats på östkusten och efter dialog med Destination Kalmar känns Kalmar och Kalmarsundsparken helt rätt, säger arrangören Viktor Johansson i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att Rock The Night Festival ska bli en årlig festival. Den finns sedan tidigare i Varberg och kommer från och med sommaren 2024 att äga rum på två platser i Sverige.


– Rock The Night Festival blir ett bra tillskott till Kalmars evenemangsutbud. Festivalen riktar sig till en trogen målgrupp som gärna tar en övernattning för att uppleva bra rock'n'roll. Besökarna kommer tack vare evenemanget dessutom upptäcka vår vackra omgivning i Kalmarsundsparken med slottet i bakgrunden, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

Biljetter till evenemanget finns tillgängliga nu.

LÄS OCKSÅ: Nytt GAFFA-nummer ute nu – läs mer om innehållet


ANNONCE