Nyhet

Paramore samarbetar med David Byrne i ny låt

"Allt jag kan säga är att det är helt jävla galet. Det är fantastiskt. Det är overkligt."

I förra veckan släppte Paramore en omarbetad version av sitt senaste album This Is Why med ett antal prominenta gästartister, bland andra Foals, Wet Leg, Romy och Julien Baker.

I ett inlägg på sociala medier skrev Paramore om samarbetena:

”Vi har väntat länge på att få erkänna kopplingen vi har till några av artisterna som influerat oss som band, samt de som angett oss som influenser. Re: This Is Why är nästan ett remix-album. Några av låtarna har remixats mer klassiskt, medan andra har jobbats- eller skrivits om. Det är fantastiskt att få höra alla våra världar slås samman.”


Nu har gruppen avslöjat att ytterligare ett artistsamarbete med Talking Heads frontman David Byrne är på väg.


Enligt Stereogum besökte bandet The New Yorker Festival där de samtalade med skribenten Amanda Petrusich, som påtalade att Byrne var tänkt att gästa på en av plattans låtar men inte kom med.

– Det finns någon som Petrusich nämnde som skulle varit med på denna plattan, men vi sparar det till en grej, svarade Paramores frontkvinna Hayley Williams under samtalet, och fortsatte:

– Så allt jag kan säga är att det är helt jävla galet. Det är fantastiskt. Det är overkligt. Och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi kan dela det. Men vi bestämde att det var för speciellt, att vi behövde vänta och att det finns mer att berätta som ni kommer få veta så snart vi kan dela med oss.


Tillsvidare finns Paramores Re: This Is Why, med resterande gästartister att lyssna på här:

LÄS OCKSÅ: TALKING HEADS FILMKLASSIKER FÅR NYPREMIÄR


ANNONCE