Nyhet

Spotifys nya modell – färre pengar till de minsta artisterna

Den kommande förändringen innebär att det kommer att finnas en årlig tröskel som varje låt måste uppnå för att kvalificera sig för utbetalningar.

Spotify planerar att ändra sitt royalties-utbetalningssystem genom att sluta betala royalties för låtar som spelas minst. Syftet bakom denna ändring är att öka ersättningen till mer etablerade artister, rapporterar Billboard.

Den kommande förändringen innebär att det kommer att finnas en årlig tröskel som varje låt måste uppnå för att kvalificera sig för utbetalningar. Spotify har ännu inte tillhandahållit exakta siffror, men enligt Billboard förväntas detta påverka de 0,5 procent av låtarna som spelas minst.

Utöver detta kommer Spotify också att börja införa ekonomiska sanktioner för dem som försöker manipulera systemet. Dessa ändringar planeras att träda i kraft under våren. Diskussioner och förhandlingar har pågått under flera veckor mellan Spotify och de ledande skivbolagen, inklusive Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Warner Music Group.


Under sommaren ökade Spotifys användarbas med sex miljoner nya prenumeranter, vilket resulterade i att de nådde över 224 miljoner betalande användare snabbare än förväntat.

LÄS OCKSÅ: Spotify lanserar ny funktion för musiklyssnande i grupp

ANNONCE