Nyhet

Corey Taylor om Stone Sour och Slipknot: "Fick inte credit för det jag skrev"

Corey Taylor, frontman i Stone Sour och Slipknot, berättar att han började skriva egen musik efter att han "inte fick tillräckligt med erkännande" för det han skrev för banden.

I en intervju med Paste Magazine berättar Corey Taylor om "missuppfattningen kring vem som skrev vad för vilket band".

"När Stone Sour först började, spelade jag inte bara gitarr konstant, utan jag var också huvudgitarristen och huvudlåtskrivaren. Ärligt talat, en av anledningarna till att jag var väldigt envis med att starta mitt soloprojekt var för att det fanns en konstig missuppfattning om vem som skrev vad för vilket band", säger Taylor och fortsätter:

"Kanske var det här som mitt ego kom in i bilden, men jag kände att jag inte fick credit för de saker jag faktiskt skrev. Med Stone Sour var det ganska tydligt, men det fanns många låtar som jag skrev som folk trodde [gitarristerna reds. anm.] Jim [Root reds. anm.] eller Josh [Rand reds. anm.] hade skrivit, vilket inte var fallet."


När Taylor sedan förklarar liknande erfarenheter inom Slipknot säger han:

"Inom Slipknot fanns det mycket material som antingen inte skulle ha blivit skrivet utan mig eller som jag skrev och som andra tog åt sig äran för. Som någon som är väldigt stolt över att sätta sig ner och skapa något från ingenting – bara från min fantasi – kändes det inte rätt för mig."

Frontmannen släppte nyligen sin egna soloskiva, CMF2, och han berättar att han där "rättar till saker och ändrar narrativet".


"Jag har aldrig dragit mig från att ge credit till dem som förtjänar det. Jag har aldrig tagit åt mig äran för något jag inte har gjort, och jag har alltid varit den första att sätta strålkastarljuset på någon annan. Jag får inte nödvändigtvis samma behandling tillbaka."

LÄS OCKSÅ: Intervju med Corey Taylor: "Ju mer jag snackar desto större blir mitt ego"

ANNONCE