Nyhet

Dessa städer kommer Melodifestivalen till 2024

"Vi ser verkligen fram emot att åter ge oss ut i landet för att bjuda på ny musik, liveupplevelser och sprakande artisteri."

Det är nu klart vilka städer som kommer att vara värdar för Melodifestivalen 2024. Tävlingen kommer att besöka Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad.

– Vi ser verkligen fram emot att åter ge oss ut i landet för att bjuda på ny musik, liveupplevelser och sprakande artisteri. Det är alltid lika roligt att möta publiken på plats, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen i ett pressmeddelande.

Några besök norrut blir det däremot inte. Till Aftonbladet beklagar Anders Wistbacka beslutet, men förklarar att de är nöjda med de valda städerna.


– Vi är jätteglada för årets värdstäder, men beklagar samtidigt att turnén blir geografiskt begränsad. Tyvärr kan inte Melodifestivalturnén resa norrut i Sverige 2024 på grund av andra evenemang som redan är uppbokade i arenorna, men vi hoppas kunna besöka norra delen av Sverige 2025.

Finalen kommer som vanligt att äga rum i Friends Arena i Solna, strax utanför Stockholm.

Vad gäller deltagarna i Melodifestivalen 2024 är det ännu inte klart. SVT meddelade nyligen att de har mottagit 2 624 bidrag till tävlingen.


– Målet är att ta fram ett hitstarkt, härligt och engagerande startfält. Det är extra roligt att ett av bidragen kommer att få representera Sverige här på hemmaplan i Eurovision Song Contest i Malmö, sa tävlingsproducent Karin Gunnarsson enligt ett pressmeddelande.

En nyhet för nästa års tävling är att antalet bidrag kommer att öka från 28 till 30. Samtidigt kommer semifinalen att ersättas med en femte deltävling med en förlängning, där tittarna kommer att få vara med och rösta fram det sista bidraget som går till finalen.

Hit kommer Melodifestivalen 2024


Deltävling 1: Lördag 3 februari 2024: Malmö Arena, Malmö
Deltävling 2: Lördag 10 februari 2024: Scandinavium, Göteborg
Deltävling 3: Lördag 17 februari 2024, Vida Arena, Växjö
Deltävling 4: Lördag 24 februari 2024, Stiga Sports Arena, Eskilstuna
Deltävling 5: Lördag 2 mars 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
Final: Lördag 9 mars 2024 Friends Arena, Solna

LÄS OCKSÅ: Melodifestivalen växer – nytt tävlingsupplägg 2024

ANNONCE