Nyhet

Gary Powell bekräftar releasedatum för nytt Libertines-album

”Förvänta er att nästa kommer från graven”

Sedan 2019 har det tisslats och tasslats om The Libertines kommande album. Nu meddelar bandets trummis Gary Powell att albumet är färdigställt och att det dyker upp i början av nästa år.

I en intervju med Oliver Spencer där Powell pratar om sin trumkarriär och sitt musicerande, säger han bland annat:

– Vi har precis spelat in vårt senaste album. Jag tror vi gör ett typ vart tionde år. Så förvänta er att nästa kommer från graven! Albumet kommer ut i januari.


Se klipp från intervjun här:

Enligt NME har The Libertines jobbat på den nya plattan sedan 2019 och frontmannen Carl Barât har tidigare sagt att musiken kommer att ha en "annan energi".

– Ljudmässigt vill vi göra något vi inte har gjort tidigare. Jag tror att vi kommer att försöka göra något med en annan energi än tidigare. Men vi är inte i det stadiet än, sa Barât till NME i slutet av förra året.


Bandets andre frontman Pete Doherty delade också detaljer om låten Shiver, som han beskrev som en "riktig sentimental tillbakablick" till tidigare Libertines-låtar som The Delaney och Music When The Lights Go Out.

I en intervju med NME från augusti 2022 pratade Gary Powell om gruppens kommande fjärde album, och sa då bland annat:

– Det som är bra är att alla har skrivit. Självklart kommer vi inte att försöka uppfinna hjulet på nytt, men jag tror att vi kan driva ut båten lite mer samtidigt som vi tar med oss något som har samma känslomässiga integritet och dynamik som publiken längtar efter när de kommer till en Libertines-show.


LÄS OCKSÅ: DÅ SLÄPPER DRAKE SITT NYA ALBUM

ANNONCE