Nyhet

Hårdrocksklubb i Göteborg lägger ner sin verksamhet

"Vi har gjort allt vi har kunnat vad det gäller såväl hårt arbete som ekonomiskt. Nu går det inte längre och lokalen är till salu."

Hårdrocksklubben The Abyss, som ligger på Andra Långgatan i Göteborg, kämpade under pandemin i takt med att flera kulturverksamheter tvingades stänga. 

Trots utmaningarna lyckades de överleva och fortsatte att arrangera konserter och stand-up. Men nu tar det slut. Efter sju år har ägarna beslutat att stänga och sälja lokalerna, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi har gjort allt vi har kunnat vad det gäller såväl hårt arbete som ekonomiskt. Nu går det inte längre och lokalen är till salu. Varumärket behåller vi för att kanske kunna börja om någon annanstans i framtiden, säger Maja Sofic till tidningen.


Under måndagen meddelade Maja Sofic stängningen av The Abyss på sina sociala medier, och reaktionerna har strömmat in sedan dess.

– Våra gäster hör av sig och berättar om hur de träffat sin partner eller vänner för livet hos oss, att de kunnat se band som de aldrig kunnat drömma om skulle komma till Göteborg. Det är hjärtekrossande och hjärtevärmande på en och samma gång. Jag blir verkligen berörd, förklarar Maja Sofic till Göteborgs-Posten.

The Abyss kommer att hålla öppet under hösten och de planerade konserterna kommer att genomföras innan man stänger på riktigt.


LÄS OCKSÅ: Musikindustrin och metalscenen i fokus på nytt event

ANNONCE