Nyhet

Klagomål efter Lisebergs premiär av Klubb Karusell

Boende i närområdet ska ha ringt receptionen och varit missnöjda över ljudvolymen.

Klubb Karusell är en del av flera evenemang som tagits fram för att fira Lisebergs 100-årsjubileum, där nöjesparken öppnar upp en del av området och förvandlar det till open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik och nattåkning i några av attraktionerna.

I fredags var det premiär med Nause i dj-båset och under lördagen gästades parken av göteborgaren Wahlstedt. Klubben håller öppet mellan 22 – 03 och enligt GP ska boende i närheten och även Lisebergs egna hotellgäster ha klagat på ljudvolymen från evenemanget.

– Vi har fått en del klagomål från närboende och boende på hotellet som ringt till receptionen. Så vi var medvetna om att man upplevde det som högt. Men polisen var där under kvällen och hade inga anmärkningar, säger nöjesparkens kommunikationschef Mårten Westlund till GP.


Parken har sökt tillstånd för att spela musik kvällstid och enligt Westlund har ljudnivån legat under den tillåtna decibelnivån. Under lördagen ska volymen ha sänkts en aning, men nya klagomål kom ändå in.

Westlund säger till GP att han tror att folk tycker att det är positivt med den här typen av evenemang, och att ljud är en del av att leva i en stad.

– På sådana här evenemang måste man ha en viss volym för att skapa atmosfär, och vissa kommer att störas av det, säger han.


Under den kommande helgen arrangerar Klubb Karusell två kvällar till, med Oliver Ingrosso och Frida Harnesk på scen. Inför det kommer Liseberg att gå igenom ljudloggar från helgens event och undersöka om det finns utrymme för fler justeringar.

Westlund säger till GP att konceptet varit en framgång ur gästperspektiv och att det inte är omöjligt att det kommer tillbaka för fler kvällar.

LÄS OCKSÅ: LISEBERG 100 ÅR: FEM NYA AKTER KLARA


ANNONCE