Nyhet

Lady Gaga och Charlie Watts med på The Rolling Stones nya album

Bandet avslöjade flera detaljer om sitt kommande album Hackney Diamonds under onsdagens livesända intervju med Jimmy Fallon.

Tidigare denna vecka meddelade The Rolling Stones att de släpper ett nytt album. Det blir bandets första skiva med egenkomponerad musik sedan 2005 – bortsett från coveralbumet Blue & Lonesome från 2016 – och väntas släppas den 20 oktober.

Under en livesänd intervju med den amerikanske talkshowvärden Jimmy Fallon avslöjade Mick Jagger, Keith Richards, och Ronnie Wood ännu fler detaljer om albumet med arbetsnamnet Hackney Diamonds.

Inför en fullsatt publik på Hackney Empire Theatre i östra London svarade bandet på fansens inskickade frågor, inklusive vilken Stones-låt som är deras favorit (Keith Richards valde Jumpin' Jack Flash) och vem som är bäst på dart ("vi är alla usla", svarade Jagger). Men de avslöjade också flera detaljer om det kommande albumet.


Bandet gick in i studion i december förra året och spelade in över 20 låtar, vilka var färdiga redan i februari. Mick Jagger berättade:

"Vi har turnerat mycket och har kanske varit lite lata. Så vi bestämde oss för att göra en skiva och så satte vi en deadline."

Sångaren avslöjade också att två av albumets tolv låtar faktiskt spelades in redan år 2019, och då med den nu avlidne Charlie Watts som trummis – dessa låtar är Live By The Sword och Mess It Up. Dessutom gästade den ursprungliga medlemmen Bill Wyman en låt på albumet.


När Richards tillfrågades om det kändes annorlunda att spela in utan Watts svarade han:

"Ända sen han försvann känns det annorlunda. Han är nummer fyra och han är där uppe", berättade han. Richards sa samtidigt att bandets nya trummis Steve Jordan var Watts rekommendation.

"Han valde honom. Det hade varit mycket svårare utan Charlies välsignelse."


Intervjun avslutades med världspremiären av musikvideon till bandets första singel från det nya albumet, Angry. I videon har den amerikanska skådespelerskan Sydney Sweeney, känd från bland annat White Lotus och Euphoria, huvudrollen.

Wood avslöjade också att världsartisten Lady Gaga medverkar på låten Sweet Sound Of Heaven.


The Rolling Stones har fortsatt att turnera flitigt och spelade i Stockholm på Friends Arena förra sommaren.

LÄS OCKSÅ: The Rolling Stones släpper nytt album – första sedan 2005

ANNONCE