Nyhet

LYSSNA: Hans Appelqvist studerar den inre konflikten mellan ordning och kaos

Imorgon släpper Hans Appelqvist sitt mest ambitiösa album, In the Basement of Apollo Hall, inspelat med europeiska orkestrar. Det följs av en experimentell kortfilm som utforskar frågan: Vad är musik och varför finns den?

Den P3 Guld-belönade Hans Appelqvist, känd för sin unika indie-stil och konstnärliga utforskning, släpper sitt sjunde fullängdsalbum sedan debuten 2002.

Skivan, kallad In The Basement Of Apollo Hall, inspireras av filosofen Friedrich Nietzsches teorier om konst och den inre konflikten mellan ordning och kaos, representerad av de grekiska gudarna Apollo och Dionysos.

Hans Appelqvist använder instrumentering och rytm för att gestalta dessa två krafter, där stråkar symboliserar Apollo och slagverk samt fagotter representerar det dionysiska.


Musiken spelades in under två år med olika instrumentalister och orkestrar runt om i världen, och partituret kompletteras med en essä av konstnären Jorun Burman Berg.

Vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av albumet. Lyssna på det i sin helhet nedan.


För att komplettera albumet och partituret har en kortfilm skapats i samarbete med dockspelaren Björn Carlberg. Filmen porträtterar ett fiktivt TV-program där operadivan Gloria Janman och en musikexpert diskuterar musikens filosofi i en studio i Paris. Filmen släpps imorgon, den 29 september.

LÄS OCKSÅ: Albumrecension: Hans Appelqvist – Sjunga Slutet Nu

ANNONCE