Nyhet

Way Out West bjuder på världspremiär

Omtalad svensk trio gör sin första spelning någonsin på festivalen.

Christian Karlsson, känd från Miike Snow och som Bloodshy i duon Bloodshy & Avant, har startat ett nytt projekt tillsammans med två vänner. Den första är Linus Eklöw, mer känd som Style Of Eye, som nyligen remixat Icona Pop och Kylie samt är på gång med en sprillans ny ep. Den andra är Carli, känd som ena halvan av duon Savage Skulls.

Tillsammans bildar de Galantis, som för första gången någonsin kommer inta en scen i samband med Way Out Wests klubbprogram Stay Out West.

Festivalen släppte i dag ytterligare fyra namn till sin line-up. Dubstepartisten Kill The Noise, som samarbetat med Skrillex och bidragit till metalbandet Korns senaste platta The Path To Totality. Svenske soulsångaren Aleks, som fick en grammis i februari för bästa nykomling och som även ingår i rapgruppen Highwon tillsammans med bland annat Ison & Fille. Elektroartisten Oliver Twizt, som remixat bland annat Madonna, Justin Bieber och Sandro Silva. Avantgardistiske sångaren Hans Appelqvist, som samarbetat med Freddie Wadling och släppte senaste skivan Sjunga slutet nu i fjol. Den åtföljdes av en film med samma titel.


Galantis, Kill The Noise och Oliver Twizt kommer att uppträda samma kväll som en del av Stay Out West.

Festivalen utlovar ytterligare bandsläpp under veckan.

ANNONCE