Nyhet

LYSSNA: Lucky Lo släpper protestsång om kvinnors rätt till abort

"Med varje födelse kommer smärta. Och ofta en bra sådan, eftersom smärtan ger liv. Men det bör vara ett fritt val för den som äger kroppen att gå igenom denna smärta eller inte."

Med Through The Eyes Of Woman tar svenska Lucky Lo fasta på en grundläggande mänsklig känsla och rättighet: Frihet. Denna singel är hämtad från Lucky Los kommande album The Big Feel.

"Abortfrågan är en fråga om mänskliga rättigheter, och det är ganska enkelt: Vår kropp, vårt val, vår frihet – vi är fria att välja att ge liv eller släppa taget. Och tills vetenskapen springer ifrån oss, kommer varje människa på den här planeten att födas och näras av det organ som finns inuti varje biologiskt född kvinna – och även icke-binära personer", säger Lo Ersare, aka Lucky Lo.

Singeln sätter ramen för en djupt personlig men universell och viktig berättelse, en indie-folkballad i linje med protestsångspionjärer som Joan Baez och Bob Dylan, och där Lucky Lo på sitt eget sätt sätter viktiga mänskliga erfarenheter i en musikalisk formel.


"Med varje födelse kommer smärta. Och ofta en bra sådan, eftersom smärtan ger liv. Men det bör vara ett fritt val för den som äger kroppen att gå igenom denna smärta eller inte. Detta fick mig att vilja göra en låt som både hyllar styrkan i den kvinnliga kroppen och samtidigt erkänner den smärta vi utsätts för - både av vår egen anatomi och av samhället", förklarar Lo Ersare.

Lyssna på låten nedan!


 

LÄS OCKSÅ: First Aid Kit åker ut på turné

ANNONCE