Nyhet

Sabina Ddumba gör skådespelardebut – i Sveriges första TikTok-serie

Första avsnittet av TikToks nya dramaserie Ruset släpps den 12 oktober. Det blir totalt tio delar av serien, som kretsar kring ungas relation till alkohol.

Efter en intensiv inspelningsperiod är det snart dags för Sveriges första dramaserie på TikTok att ha premiär. I Ruset, en serie skapad av IQ för att öka medvetenheten om normer och ungas relation till alkohol, möter vi Niva (Wilma Lidén) som är hemligt kär i sin bästa kompis Alba (Sabina Ddumba). Under en stökig helg på landet måste Niva välja – ska hon avslöja sin hemlighet eller följa med de andra i jakten på ruset.

Tio avsnitt under tio dagar där varje avsnitt är två till fyra minuter långt och filmat på högkant, ett format skräddarsytt för TikToks plattform.

– Att unga dricker mindre var ny information för mig när vi började jobba med Ruset. Tidigare i mitt filmskapande har jag utgått från min egen erfarenhet av att vara ung men här behövde jag tänka om, säger Rojda Sekersöz som tidigare regisserat Young Royals och Dröm Vidare.


– Det har stundtals varit utmanande att jobba med det här korta högkantsformatet. Men det har framför allt varit en ögonöppnare för hur drama kan skapas och paketeras på nya sätt. Det ska bli otroligt spännande att se hur det tas emot.

– Vi vill nå unga där unga befinner sig och utmana den alkoholromantiserande bilden som ofta finns inom drama och populärkultur, säger Mojtaba Ghodsi, VD på IQ. Samtidigt vill vi porträttera och stärka den nya normen att unga dricker mindre så att fler gör medvetna och smarta alkoholval.

Första avsnittet släpps den 12 oktober på: https://www.tiktok.com/@iqinitiativet.


LÄS OCKSÅ: Sabina Ddumba: "Jag är en extrem känslomänniska"

ANNONCE