Nyhet

Taylor Swift blev historisk på VMA-galan

Taylor Swift satte rekord genom att vinna totalt elva priser under samma kväll, vilket gör henne till den artist som har vunnit flest VMA-statyetter någonsin.

Nicki Minaj ledde årets MTV Video Music Awards-gala, där showen var fullspäckad med flera stjärnor, inklusive namn som Cardi B, Megan Thee Stallion, Doja Cat och Kelsea Ballerini. Under kvällen fanns även flera framstående K-pop-band på plats, och rappare som firade genrens 50-årsjubileum.

Innan galan var det Taylor Swift som stod i rampljuset med flest nomineringar, och hon tog hem priset för årets bästa pop från det återförenade pojkbandet NSync.

Swift gick vidare och satte rekord genom att vinna totalt elva priser under samma kväll, vilket gör henne till den artist som har vunnit flest VMA-statyetter någonsin, med en imponerande samling på 23 statyetter totalt.


Galan innehöll också flera överraskningar och uppträdanden. Värden Nicki Minaj bjöd på en smakprov från sitt kommande album och rappade orden: ”Jag är inte som er, jag är på en helt annan nivå!” Hon belönades även med priset för årets bästa hiphop.

Shakira prisades för att genom karriären ha varit ett slags förtrupp för musikvideon. Hon besökte galan med sina söner och levererade ett tio minuter långt och bejublat medley på både spanska och engelska.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift kommer till Sverige


ANNONCE