Nyhet

The 1975 tar paus på obestämd tid

Efter The 1975s pågående turnéplan avslutar bandet sina liveframträdanden på obestämd tid, rapporterar NME.

I slutet av en konsert på Golden 1 Center i Sacramento, Kalifornien, i tisdags meddelade Matty Healy, frontfiguren i bandet The 1975, något som fick fansen att lyssna noga. Han sa till publiken: ”Efter den här turnén kommer vi att ta en paus från spelningar på obestämd tid, så det är underbart att ha er här i kväll”, sa han och uppmanade dem att ta vara på upplevelsen.

Konserten var en del av The 1975s världsturné med namnet Still At Their Very Best, som sträcker sig ända till finalen i Amsterdam i mars nästa år. Anledningen till pausen har ännu inte blivit officiellt avslöjad, och det är oklart om det bara gäller bandets liveframträdanden eller om det finns mer bakom beslutet. Tidningen The Independent har försökt nå bandet för en kommentar men har ännu inte fått något svar.

Gruppen och dess sångare Matty Healy har varit inblandade i några kontroversiella händelser på senare tid. Under en festival i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur tidigare i somras, kyssade Matty Healy sin basist Ross MacDonald och kritiserade landets stränga anti-HBTQIA+-lagar, där homosexuella handlingar är olagliga. Malaysias regering svarade kraftigt genom att först stänga ner hela festivalen och sedan förbjuda The 1975 att någonsin spela i landet igen.


Festivalarrangören, Future Sound Asia, hävdade senare att bandet hade brutit mot sitt kontrakt och stämde dem på två miljoner pund, vilket motsvarar cirka 27 miljoner kronor. Denna vecka stängde Matty Healy även sitt X-konto, tidigare Twitter, efter att ha skickat ett kontroversiellt inlägg till Lucy Dacus, medlem i Boygenius, vilket resulterade i ytterligare diskussioner kring hans beteende på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Artistens diss mot The 1975-sångaren: "Trött på mikroaggressionerna"

ANNONCE