Nyhet

Ace Of Base-dokumentär river upp gamla konflikter

Dokumentären All That She Wants belyser de konflikter som bandet har haft under sina verksamma år.

Den nya dokumentären om Ace Of Base hade premiär den 1 maj och beskrivs som "ocensurerad" av Viaplay. Dokumentären belyser de konflikter som bandet har haft under sina verksamma år. En av de stora fokuspunkterna är skillnaden i ersättning mellan männen och kvinnorna. I en intervju med SVT Kulturnyheter tonar Ulf Ekberg ner frågan.

"Jag och Jonas skrev första skivan så det var inget konstigt med det. Det görs till en stor grej i dokumentären, men det var inte det i verkligheten", säger han.

I dokumentären All That She Wants berättar Jenny Berggren om hierarkin mellan bandmedlemmarna som sedermera växte och blev större frågor. Till Aftonbladet förklarar hon att det hon sa i dokumentären inte överensstämde med verkligheten, utan var snyggt ihopklippt av produktionen. Hon menar samtidigt att det var så hon kände även om det inte var det hon faktiskt sa.


"Man jämför ju alltid, så är det. Och jag märkte hur pengar var ett maktmedel. När någon av killarna sa nej så blev det ett starkare nej än om jag sa det, för jag hade inte lika mycket krut. Det kunde jag uppleva ibland", säger Jenny Berggren till Aftonbladet.

Vad det gäller en eventuell återförening för bandet stänger Jenny Berggren inte dörren helt men att förutsättningen är att de alla tre ska tycka att det är kul. Med tre menar hon sig själv ihop med sin bror Jonas Berggren och Ulf Ekberg. Systern Malin Berggren har valt att dra sig tillbaka från rampljuset och vill inte vara del av en eventuell återförening.

LÄS OCKSÅ: Ace Of Base-låt viral på TikTok – 30 år efter släpp


ANNONCE