Nyhet

Beverly Kills är tillbaka med ny musik – premiärlyssna här

Ett av Sveriges mest fängslande indieband, Beverly Kills, är tillbaka med singeln Sunset Drive.

Beverly Kills har etablerat sig som något av det mest spännande inom Sveriges alternativa musik. Med debutalbumet Kaleido, från 2022, implementerade bandet inte bara en helt ny variant av göteborgsindie utan kastade sig också ännu längre in i sitt drömlandskap av melodisk postpunk.

I höst följer bandet upp med sitt andra album, men redan nu släpps singeln Sunset Drive – ett tydligt exempel på den balansgång mellan ångest och extas som de gjort sig kända för.

– Det är en av de första låtarna vi skrev till albumet, och den cementerade lite av det sound vi ville arbeta vidare med. Låttiteln är hämtad från en konversation vi överhörde i Austin: "there’s a White Claw party at Sunset Drive!". Det kändes som att vi var med i en amerikansk college-film. En animerad verklighet. Låten handlar om att ta sig vatten över huvudet, och att man till slut kan dricka så många enheter alkohol att det slutar bli kul, säger bandet i ett pressmeddelande.


Sunset Drive släpps egentligen den 26 april, men vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av låten redan idag. Lyssna på den nedan!

 


I vår spelar Beverly Kills på Oceanen i Göteborg den 3 maj och på Trädgården i Stockholm den 22 maj.

LÄS OCKSÅ: Maisie Peters och Sarah Klang till Way Out West

ANNONCE