Nyhet

Charli XCX avslöjar samarbete med Bon Iver och Danielle Haim

Brittiska artisten Charli XCX har arbetat i studion tillsammans med Bon Iver och Danielle Haim.

I en intervju med Vulture berättar Charli XCX om vad som väntar efter framgångarna med hennes sjätte studioalbum Brat och vilka hon just nu samarbetar med.

Charli XCX berättar för tidningen att hon kvällen innan deras samtal var i studion med Bon Iver och mellansystern i Haim-gruppen, Danielle Haim.

Hon avslöjar också att ett nytt "fullängdsprojekt" är på gång, men vill inte bekräfta om det rör sig om ett remixalbum. "Men det är definitivt något på gång", säger hon.


Under intervjun passade Charli XCX även på att bemöta de många åsiktsinlägg som hävdade att "Brat-sommaren" var över efter att hon twittrade "Kamala ÄR brat", i samband med Joe Bidens stöd för Kamala Harris i det amerikanska presidentvalet 2024. Tweeten gick snabbt viral och användes av Harris kampanjteam, vilket ledde till en oväntad kollision av världar när CNN försökte förklara Brat-begreppet live i sändning.

"Att stå på rätt sida av demokratin och kvinnors rättigheter är oerhört viktigt för mig. Jag är glad att kunna bidra till att förhindra att demokratin faller", säger Charli XCX.

Hon tillägger att även om hon var medveten om vad hon gjorde, var hon inte förberedd på det enorma gensvaret.


"Tror du att jag förväntade mig att mitt snack om att vara en 'messy bitch' som festar och behöver en Bic-tändare och ett paket Marlboro Lights skulle hamna på CNN? Nej."

Hon poängterar också att hon inte vill bli sedd som en politisk artist.

"Jag är inte Bob Dylan och har aldrig utgett mig för att vara det. Min musik är inte politisk."


LÄS OCKSÅ: Charli XCX hintar om ny musik: "Sista innan Brat-summer blir höst"

ANNONCE