Nyhet

Red Hot Chili Peppers Flea: "Hen är världens bästa basist"

Michael Peter Balzary, mer känd under artistnamnet Flea och basist i Red Hot Chili Peppers, avslöjar vem han tycker är världens bästa basist.

Musikern gästar Ted Danson och Woody Harrelsons podcast Where Everybody Knows Your Name och diskuterar Paul McCartney. Flea förklarar att The Beatles-medlemmen är en otrolig musiker och öppnar upp om vad som gör honom speciell.

– Jag tycker att Paul är den bästa rockbasisten. Han är bara fantastisk. Jag menar, det finns så många som är bra på olika sätt, men Pauls basspel är så lyriskt och melodiskt, och det är bara så vackert. En av de saker jag har hört är att han lade på basen i efterhand. I ett band som mitt, börjar låten ibland med en basgång, så basen kommer först, eller så kommer musiken först, berättar Flea för Danson och Harrelson.


I maj blev McCartney den första miljardärmusikern i Storbritannien. The Sunday Times rapporterade att den 81-årige musikikonen ökade sin förmögenhet med 50 miljoner pund under det senaste året – resultatet av hans turnerande under 2023 och det lukrativa värdet av hans omfattande diskografi.

LÄS OCKSÅ: Paul McCartneys stulna bas har hittats – efter 51 år

ANNONCE