Nyhet

David Ritschard tillbaka på scen för två exklusiva konserter

Efter att ha legat lågt med liveframträdanden en tid återvänder nu förra årets mest googlade man i Sverige till scen med två exklusiva konserter. Den 27 mars spelar David Ritschard på Pustervik i Göteborg och 28 mars på Debaser i Stockholm.

David Ritschard, vars senaste album Detta Har Hänt släpptes hösten 2023, har tidigare blivit uppmärksammad för sin musikaliska talang och poetiska texter. Med flera prisvinster och hyllningar från både publik och kritiker har Ritschard etablerat sig som en erkänd artist inom den svenska musikscenen.

Nyheten om att Ritschard återvänder till scenen kommer efter en incident som inträffade när han gästade Allsång På Skansen i augusti förra året. Under framträdandet kollapsade han på scenen och behövde bäras ut på bår.

Enligt artistens presskontakt återhämtade han sig efter incidenten och fick snabb hjälp. Senare ställdes hans planerade spelningar in för resten av året.


Några veckor efter kollapsen delade Ritschard med sig om vad som hände via ett inlägg på Instagram.

"Några dar efter Skansen las jag in för blödande magsår samt påföljande lungembolier. Blev finfint behandlad av alla på SÖS men sjukskriven och ordinerad strikt vila och restaurering", skrev han innan han avslutade med att tacka för allt stöd.

"Jag vill tacka alla er som på olika sätt backat mig genom den här senaste tidens prövningar så nu gör jag det. TACK, det betyder allt. Vi ses snart igen."


Biljetter till vårens spelningar släpps den 29 februari kl 10.00.

LÄS OCKSÅ: David Ritschard kollapsade under Allsången

ANNONCE