Nyhet

Man kastade bajs på Spotifys kontor

I slutet av januari klev en man in på Spotifys kontor i Stockholm och kastade bajs i receptionen. Nu åtalas mannen för grov skadegörelse och ofredande, och krävs på 330 000 kronor.

Under förmiddagen den 23 januari besökte en man från Tyskland Sverige och gick in på Spotifys kontor på Regeringsgatan i Stockholm. I handen höll han ett glas innehållande en blandning av vatten och avföring, vilket han hade förberett innan sitt besök, rapporterar Expressen.

Övervakningsbilder från Spotifys kameror visar att mannen log innan han kastade blandningen över receptionen.

I förhör med polisen uttryckte mannen sitt missnöje över streamingtjänstens algoritmer och spellistor. Han hävdade också att han hade känt sig deprimerad och hade svårt att tänka klart.


– Det är inte bara Spotify utan det är den hela digitala infrastrukturen. Det finns ingen konkurrens. Apple och Google är involverade i detta också, sa mannen.

Trots att polisen frågade om han hade sökt hjälp från psykiatrin förnekade mannen detta och hävdade att han nu mådde bra och att en positiv förändring hade börjat.

Nu ställs han inför rätta för grov skadegörelse mot Spotify och krävs på 216 000 kronor i skadestånd. Denna summa inkluderar ersättning för skador på receptionsdisk, stolar, skrivbord och en laptop som förstörts av avföringen. Samtidigt åtalas han för ofredande mot fyra personer som drabbades av avföringen under attacken, vilket leder till ett totalt skadeståndsanspråk på cirka 330 000 kronor.


I polisförhöret erkänner mannen brottet och medger att han genomfört handlingen enligt den beskrivning som presenterats.

– Jag har kastat och gjort dessa saker men jag är osäker på hur lagstiftningen tolkar det. Jag är inte någon juridisk expert.

En av de drabbade var en säkerhetsvakt som arbetade i receptionen vid tillfället. Enligt Expressen berättar hon var bajset träffade.


– I håret, i ansiktet, och på mina jobbkläder. Mina privata Airpods låg på bordet och även datorn som tillhör Spotify. Fick även avföring på min privata mobiltelefon.

LÄS OCKSÅ: Spotify sparkar personal – 17 procent får gå

ANNONCE