Nyhet

Svenskt bolag köper Cyndi Laupers låtkatalog

Det svenska företaget Pophouse förvärvar musikarkivet av artisten Cyndi Lauper och börjar samtidigt ett partnerskap med sångerskan. De planerar att skapa en TV-serie och ett teaterprojekt tillsammans.

Pophouse, grundat av Björn Ulvaeus, är ansvarigt för både Abba Voyage-projektet och Kiss-avatarerna. Det är oklart om Cyndi Lauper också kommer att bli en avatar. Per Sundin, VD för Pophouse, uppger för TT att Lauper är en drömpartner och att de delar önskan att utforska kreativiteten bortom vanliga gränser.

"Vi har redan tidiga planer på en tv-serie som involverar fans, en festival, samt ett teaterprojekt som kretsar kring Cyndis uppväxt – ett projekt som ligger henne varmt om hjärtat, och i vilket vi utforskar olika tekniska möjligheter för att skapa en unik upplevelse", skriver han till TT.

Han betonar inte bara Laupers musik utan också hennes konst och aktivism som viktiga för berättelsen. Teaterföreställningen kommer att inkludera hennes musik men Björn Ulvaeus, medägare, är inte aktivt involverad i samarbetet med Lauper.


LÄS OCKSÅ: Cyndi Laupers The Hives-diss – vägrade oralsextext i jullåt

ANNONCE