Nyhet

Dua Lipas kommande album en hyllning till brittisk ravekultur

"Den här plattan känns lite mer rå. Jag vill fånga essensen av ungdom, frihet, att ha kul och bara låta saker hända oavsett om det är bra eller dåligt"

I november 2023 släppte Dua Lipa den första singeln från sitt kommande album. Redan då fick fans ett smakprov på vad som är att vänta från den brittiska låtskrivaren och artisten.

Singeln producerades nämligen av Tame Impalas Kevin Parker och Danny L Harle (Caroline Polachek, Charli XCX), som lämnat tydliga psykedeliska pop-spår i soundet.

I en nyligen genomförd intervju med Rolling Stone berättar Lipa vidare om influenserna och samarbetet med Parker:


– Den här plattan känns lite mer rå. Jag vill fånga essensen av ungdom, frihet, att ha kul och bara låta saker hända oavsett om det är bra eller dåligt. Man kan inte ändra på det. Man måste bara glida med i vad som händer i livet.

Hon fortsätter med att beskriva albumet som ”en psykedelisk-pop-fylld hyllning till brittisk ravekultur”, med influenser från band som Primal Scream och Massive Attack.

Lipa berättar vidare för Rolling Stone att hon var nervös inför sitt möte med Kevin Parker eftersom hon själv är ett stort fan. Så småningom bjöd hon in honom till en session tillsammans med norska Caroline Ailin och Danny L Harle.


Parker säger till tidningen att han fick ett bra intryck direkt:

– Jag kommer ihåg att jag tänkte att det var ett genidrag att sammanföra den kombinationen av personer.

Dua Lipas nya album släpps någon gång under 2024, ett officiellt releasedatum har fortfarande inte avslöjats. Däremot finns den första singeln Houdini att lyssna på här:


LÄS OCKSÅ: RYKTET: BILLIE EILISH I SAMARBETE MED BRING ME THE HORIZON

ANNONCE