Nyhet

Här är artisterna som uppträder på P3 Guld-galan 2024

Den 26 januari går P3 Guld-galan av stapeln i Stockholm. På scen kommer artister som Lars Winnerbäck, Yaeger och Dina Ögon att uppträda.

P3 Guld-galan har gjort det till sitt signum att skämma bort publiken med unika liveuppträdanden. Även 2024 kombineras några av landets största artister med nya namn på den svenska popmusik-himlen.

– Det finns väl inget bättre sätt att fira musikåret som gått än med riktigt bra livemusik? Vi är så stolta över årets lineup av artister och band till P3 Guld 2024. Det blir en grym blandning av 2023 års största hits, en världspremiär och en hel drös akter som uppträder på galan för första gången, säger Liv Ungermark, projektledare för P3 Guld, i ett pressmeddelande.

Benjamin Ingrosso kommer till galan tillsammans med sitt band. Därefter tar sig elektroduon Icona Pop och vardagspoeten Lars Winnerbäck an scenen med varsitt hyllat album i bagaget. Rapparen Adaam gör sin P3 Guld-debut med en av 2023 års listettor. Även ravepop-fenomenet Yaeger, internationellt hypade Waterbaby, det virtuosa gänget i Dina Ögon och pop-snöret Kerstin Ljungström uppträder alla för första gången på galan.


P3 Guld-galan direktsänds den 26 januari 2024 kl. 21.00 i Sveriges Radio P3 och på SVT Play, samt eftersänds i SVT2 kl. 21.45. Galan leds av programledaren och komikern Torbjörn Averås Skorup.

LÄS OCKSÅ: P3 Guld instiftar nytt pris – fokus på låtcitat

ANNONCE