Nyhet

James Kottak är död

Scorpions tidigare trummis James Kottak har gått bort. Han blev 61 år.

Den tidigare trummisen för Scorpions, James Kottak, har gått bort. Enligt dottern Tobi, som bekräftade nyheten för TMZ, avled han under tisdagsmorgonen i Louisville, Kentucky, USA. Trots detta har dödsorsaken ännu inte blivit fastställd.

Under 20 år var James Kottak en betydande medlem i det tyska rockbandet. Han anslöt sig till Scorpions 1996 och förblev en av deras mest långvariga medlemmar fram till 2016. Han tvingades då sluta på grund av sina problem med alkohol, något han pratade öppet om.

Efter hans avsked övertog Mikkey Dee trumstolen i bandet. Men Kottak hade inte enbart en historia med Scorpions. Han var den ursprungliga trummisen för Kingdom Come, ett band som hade stor framgång under 80-talet. Hans trumspel kan höras på låten Get It On, en av deras mest framstående låtar. Mellan 1987 och 1989 var han en del av Kingdom Come och återförenades med dem 2018. Utöver det har han också spelat med band som Buster Brown, Montrose och Wild Horses.


Under åren 1996 till 2010 var James Kottak gift med Tommy Lees syster, Athena Lee. Hans minne lever vidare genom sina barn: Tobi Kottak, Miles Kottak och Matthew Kottak.

James Kottak blev 61 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Metalfestival släppte biljetter till 2024 – sålde slut på rekordtid


ANNONCE