Nyhet

ROSKILDE 2024: Doja Cat och Ice Spice klara för festivalen

Förra årets stora genombrott, Ice Spice, kommer att uppträda på den 52:a upplagan av Roskilde. Dessutom kommer artister som Doja Cat, Jungle, Nia Archives och Khruangbin till den danska festivalen i sommar.

Roskildefestivalen pågår från 29 juni till 6 juli och förväntas locka omkring 130 000 människor från hela världen till festivalområdet strax utanför Köpenhamn.

I slutet av förra året annonserade man den första gruppen av artister för 2024 års lineup, inklusive Foo Fighters, Kali Uchis, Skrillex och PJ Harvey, och idag avslöjar Roskildefestivalen ytterligare 35 artister.

Bland de nya artisterna finns den amerikanska superstjärnan Doja Cat. Rapparen bakom låtarna Kiss Me More och Paint The Town Red var på väg att spela på Roskilde 2020, innan festivalen ställdes in på grund av pandemin.


– Låt slutligen meddela att vi är glada att ta Doja Cat till Roskildefestivalen. År 2020 var hon en stjärna på uppgång, och under tiden har hon antagligen blivit den mest hajpade och populära rapparen i världen. Åren av väntan för att få henne hit är äntligen över, säger festivalens programchef, Anders Wahrén, i ett pressmeddelande.

Dessutom välkomnar man bland andra hiphopstjärnan Ice Spice, post-techno-punkduon Brutalismus 3000, den irländska folkgruppen Lankum och neo-soulgruppen Jungle till festivalen. Se hela listan på dagens släpp nedan!

ROSKILDE 2024 – DAGENS SLÄPP:


Doja Cat (US)
Ice Spice (US)
J Hus (UK)
Jane's Addiction (US)
Jungle (UK)
Brutalismus 3000 (DE)
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK)
Khruangbin (US)
Lankum (IE)
Medina (DK)
Nia Archives (UK)
Amen Dunes (US)
Aysay (DK)
Better Lovers (US)
Blanco Teta (AR)
Brìghde Chaimbeul (UK)
CTM & Skjold Rambow (DK)
Deena Abdelwahed (TN)
English Teacher (UK)
Humazapas (EC)
Icekiid (DK)
Kari Faux (US)
Mabe Fratti (GT)
Marina Herlop (ES)
Pö (GH)
Slauson Malone 1 (UK)
Snõõper (US)
Valentina Magaletti (IT)
Waqwaq Kingdom (JP)

LÄS OCKSÅ: ROSKILDE 2024: Foo Fighters till nästa års festival

ANNONCE