Nyhet

Dogge säljer tröja efter selfie med Springsteen

Dogge Doggelito sprang på Bruce Springsteen när den sistnämnda var på väg för att genomföra en konsert i Stockholm igår den 15 juli. Dogge passade då på att ta en selfie med Bruce under deras korta möte som han nu använder som motiv för en tröja han säljer.

Tidigare i år kunde vi rapportera om att en tilltänkt spelning med Dogge Doggelito i Oxelösund blev inställd när kommunen avbokade artisten. 

Beslutet togs efter att han hade gjort kontroversiella uttalanden i en YouTube-intervju. I intervjun berättade artisten om hur han och hans vänner som barn turades om att ha sex med en tonårstjej i ett tält i skogen.

Dogge Doggelito har själv sagt att han minns händelsen med glädje och att det inte var någon som medvetet förnedrade flickan.

– Det här var något hon ville själv, har han sagt till Expressen.


Kultur- och fritidsförvaltningen i Oxelösunds kommun menade då på att artisten har en inriktning mot en yngre publik och att en avbokning därmed var nödvändig.

När Bruce Springsteen anlände till Stockholm för att göra spelningar den 15 och 18 juli så fick Dogge Doggelito möjligheten att prata kort med honom i samband med att han lämnade Grand Hotel för att bege sig mot den första av två konserter.

– Det var helt sjukt, han är ju värsta rockikonen, säger Dogge om mötet till Aftonbladet.

Han berättar att han hade tur som fick träffa honom när han väntade utanför hotellet med en Bruce Springsteen-bok som han ville få signerad av artisten ifråga. I samband med att han lyckades med detta fick han också ett kort samtal med världsartisten. Enligt Dogge skrattade Springsteen mycket och tyckte att den svenska artisten var rolig.

I samband med detta tog Dogge en selfie med Bruce som han nu använder som motiv på en tröja som han säljer i Doggeshoppen. Där beskrivs tröjan som en "skön T-shirt med den amerikanska bossen Bruce Springsteen och legenden Doggelito. Bruce Springsteen känd som The Boss är en legend i Amerika med sina storslagna hitlåtar som Dancing In The Dark, Hungry Heart och Born In The U.S.A. Bli en del av två kulturer som drabbar samman i detta möte mellan The Boss och Doggelito."



LÄS MER: Kontroversiellt uttalande om Trump – Tenacious D ställer in

ANNONCE