Nyhet

Horndal åker på Sverigeturné

Metalbandet Horndal har på tidigare skivor skildrat hemorten de är döpta efter, dess nedlagda järnverk och Google-etableringens påverkan på naturen.

I våras släppte bandet sitt senaste projekt bestående av både ett album och en 400 sidor lång historisk roman, båda med titeln Head Hammer Man, där den ofta bortglömda historien om Alrik Andersson skildras. Den unge fackföreningsledaren spelade en central roll under Storstrejken som kulminerade i Horndal 1909 och som till slut tvingade honom på landsflykt. Musikaliskt har bandet tagit ett kliv mot det mer progressiva och experimentella med influenser hämtade hos alltifrån Pugh Rogefeldt och Sparks till Voivod och Judas Priest.

GAFFAs recensent Mathias Skeppstedt gav albumet full pott och beskrev det som att allting var större, svårare och bättre.

"Bandet har hittat sin lilla box där de målat in sig och gör fantastisk musik om arbetarrörelsen, strejker, stålverk och arbetare på botten av stegen. I dagens kapitalistiska och individuella värld är det så ohippt det bara kan vara och jag tror inte Horndal bryr sig ett skit."

Med spelningar tidigare i år i Stockholm, Göteborg, Oslo och London i ryggen och ett antal spelningar i sommar runt hörnet är bandet sedan redo att ge sig ut på en turné med flera spelningar runt om i Sverige höst.


Biljettsläpp sker idag fredag 5 juli kl. 10:00 via Luger.se.

Turnéplan:

27 september – Nordfest, Sundsvall
28 september – Storsjöteatern, Östersund
19 oktober – Kafé De Luxe, Växjö
8 november – Slaktkyrkan, Stockholm
15 november – Broken Dreams, Borlänge
16 november – Centralteatern, Gävle
23 november – Bomber Bar, Motala
29 november – Platens Bar, Linköping
30 november – Backstage Rockbar, Trollhättan

LÄS MER: Rysk man fotade skyddsobjekt – greps på festival
ANNONCE