Nyhet

James Blake ersätter The Smile

Way Out West har tidigare meddelat att The Smile inte längre kommer att uppträda på årets upplaga. James Blake ersätter bandet och kommer att spela på torsdagen den 8 augusti.

Way Out West är runt hörnet. Mellan den 8–10 augusti intar festivalen Slottsskogen i Göteborg för sin sextonde upplaga. Med knappt två veckor kvar meddelar nu festivalen att brittiska James Blake ansluter till programmet.

När den brittiska singer-songwritern och producenten, för mer än 15 år sedan, lånade dubstepmusikens djupa bas och minimalistiska rytmer för att skapa en fond till hans ömsint sjungna R&B så suddade han ut gränsen mellan dansgolvet och bekännelsebåset. Över en bakgrund av sofistikerade texturer har han sedan fortsatt klippa och klistra bland de varsamt kurerade elementen för att bygga en introspektiv värld som är både intim och spirituell – en ansats han fortsatte att fila på när han släppte fjolårets album Playing Robots Into Heaven.

Festivalen har tidigare meddelat att The Smile inte längre kommer att uppträda på årets upplaga. James Blake ersätter bandet och kommer att spela på Flamingoscenen torsdagen den 8 augusti klockan 19.05.

LÄS MER: KLASSIKERN: När frågor är viktigare än svar


ANNONCE