Nyhet

Kite ger ut karriärens första fullängdare

Efter att ha släppt musik i andra format under 16 år så kommer syntpopduon Kite nu att släppa den första fullängdaren i karriären.

Den 1 februari nästa år spelar syntduon Kite för första gången på Avicii Arena i Stockholm. Dit tar de med sig hockeyspelare, konståkare och ismaskiner.

Tidigare har bandet gjort framträdanden på bland annat Cosmonova, Kungliga Operan och Dalhalla. Men när bandet intar Avicii Arena med Kite On Ice blir det både deras och arenans första uppträdande på is. Det kommer inte heller att finnas ståplatser; istället kommer publiken att sitta likt vid en hockeymatch.

Konserten är ett resultat av ett samarbete mellan Kite, regissören Andreas Nilsson, ljusdesignern Anders Heberling och musikproducenten Jimmy Monell.

Innan dess hinner duon göra något annat för första gången, nämligen att släppa ett fullängdsalbum den 9 augusti i år. Titeln är VII och släpps på Dais Records. I början av karriären släppte duon musik i EP-format men på sistone har det varit singel-formatet som har gällt. Låtarna från dessa singlar som har getts ut sedan deras senaste EP VI samlas nu ihop och kommer att utgöra större delen av albumet vars skivomslag är skapat av Erik Danielsson från Watain.

Låtlista för VII:

Remember Me
Changing
Hand Out The Drugs
Tranås/Stenslanda
Don't Take The Light Away
Teenage Bliss
Demons & Shame
Glassy Eyes
Bocelli
Bowie ’95
Panic Music
Losing (feat. Anna Von Hausswolff & Henric De La Cour)
Hopelessly Unholy
ANNONCE