Nyhet

Noel Gallagher vill att Dave Grohl slutar efterfråga Oasis återförening

Britpopbandet Oasis ryktades återigen vara nära en återföring efter att de publicerade ett mystiskt inlägg på sociala medier i våras. Nu vill Noel Gallagher att Foo Fighters frontman Dave Grohl slutar att efterfråga återföreningen.

2024 markerar 30-årsfirandet för Oasis debutplatta Definitely Maybe och Noel Gallagher har tidigare bekräftat en nyutgivning av albumet, men också avfärdat alla rykten om en återföreningsturné med sin bror och de övriga bandmedlemmarna. Däremot ska nyutgivningen innehålla musik som tidigare har varit borttappad i arkiven.

Trots brödernas avvisande av spekulation om en återförening ger inte fansen upp hoppet. Bröderna har tidigare uttryckt sig om en potentiell Oasis-återförening och senast 2023 svarade Noel att man "aldrig ska säga aldrig" om ryktena.

Liam Gallagher har nyligen gett sig ut på sin Definitely Maybe-turné genom Storbritannien och Irland och kommer dessutom spela albumet i sin helhet när han besöker Reading- och Leeds-festivalerna i slutet av augusti. 

Nu går hans bror, Noel, ut och ber Dave Grohl, frontman i Foo Fighters, att sluta prata om en eventuell återförening för Oasis. Grohl har i flera års tid uppmanat bandet till att göra en sådan. I Matt Morgans podcast berättar Noel hur han träffade på Dave på Glastonburyfestivalen när de både såg LCD Soundsystems konsert där. Han pratade då även om hur han inte uppskattar att Grohl manar på bandet till en återförening.

För fem år sedan när Foo Fighters spelade på Readingfestivalen så sa de att de ville skapa en namninsamling för vilka som vill se en återförening av Oasis. Noel svarade med att säga att han vill skapa en namninsamling för folk som vill att Foo Fighters lägger ned.

LÄS MER: Queens Of The Stone Age ställer in – sångaren akutopereras


ANNONCE