Nyhet

Pharrell Williams vill ta tillbaka musik som OS-gren

Det har snart gått 80 år sedan de senaste tävlingarna i grenar som musik, konst och litteratur ägde rum under de olympiska spelen. För länge sedan, tycker Pharrell Williams.

De så kallade "fine arts" (musik, konst, litteratur, arkitektur och skulptur) blev en del av det olympiska programmet 1912 och förblev så till 1948, efter att ett försök att få tillbaka dem 1952 misslyckades. I samband med OS 2024 har artisten Pharrell Williams uttalat att han tycker att de borde komma tillbaka. Detta skriver bland annat Associated Press.

Pharrell delade med sig av sina tankar om återkomsten av kategorin "fine arts" i samband med ett lyxevenemang på Louis Vuitton Foundation i Paris, som han själv hjälpte till att organisera. Evenemanget var bland annat "möblerat" av olika interaktiva installationer från konstnärer som Pharrell och Co. hade bjudit in. Bland gästerna kunde man hitta artister som Snoop Dogg och Mick Jagger.

– Vi får möjlighet att påminna folk om att de olympiska spelen vid ett tillfälle hade "fine arts" som en sektion som styrde alla dessa tävlingar (...) Skulpturer, arkitektur, bildkonst. Tanken att vi kan ta tillbaka konsten ... Varför inte ta det här ögonblicket för att ge idén lite uppmärksamhet?, skriver Pharrells i ett uttalande.


LÄS OCKSÅ: Gojira sägs spela på invigningsceremonin för OS

ANNONCE