Nyhet

TITTA: Imperiet-dokumentären Ett Hjärta Är Alltid Rött

I den nya artikelserien TITTA kommer vi att lyfta fram musikfilmer att se i sommar när vädret inte levererar. SVT har i år gjort en musiksatsning och det går nu att se Imperiet-dokumentären Ett Hjärta Är Alltid Rött på SVT Play.

– Musiken har alltid haft en särställning i SVT, eftersom den är något som förenar och skapar gemenskap mellan människor. SVT är och ska vara hela Sveriges musiktelevision, sade Eva Beckman, programdirektör SVT, i ett pressmeddelande i våras.

Bland annat har det visats en stor hyllningskväll för ABBA medan Niklas Strömstedt var tillbaka med Tack För Musiken

Sedan 17 maj går det även att se Ett Hjärta Är Alltid RöttSVT Play. En dokumentär av Balsam Hellström som handlar om det svenska rockbandet Imperiets väg till de stora arenorna. Den berättar också historien om Sverige då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.

"Joakim Thåström utstrålar genuin glädje när han delar med sig av sina minnen, men visar också ånger när han talar om hur vissa av medlemmarna fick lämna Imperiet", skrev GAFFAs recensent Ieva Kisieliute och fortsatte:

"En riktigt bra musikdokumentär ska vara intressant även för den som inte har någon relation till artisten eller genren som står i fokus. Balsam Hellström har tagit det ett steg längre med Imperiet-dokumentären. Ett Hjärta Är Alltid Rött är ingen vanlig musikdokumentär, utan också en historielektion om landet Sverige som en av de främsta förkämparna för mänskliga rättigheter." 

Dokumentären kommer även att visas under musikfestivalen Way Out West i sommar.

LÄS MER: Här är filmerna på årets Way Out West

ANNONCE