Nyhet

Ny surfplatta – skapad för musikälskaren

Lenovo Tab Plus är utrustad med åtta högtalare och lovar en oöverträffad ljudupplevelse

Surfplattor har blivit vardagliga, och även om iPad är den mest sålda och populära surfplattan på marknaden idag, finns det en rad intressanta plattor från andra tillverkare, och den nya Tab Plus från Lenovo är en av dem.

Den är skapad som en underhållningsplatta som har stereoljud med en effekt på 26W. Den är utrustad med åtta JBL HiFi-högtalare, fördelade på fyra matrix-diskanthögtalare och fyra balanserade bastalare – där var och en av högtalarenheterna har en sammantagen volym på 22cc.

Enligt Lenovo ska det garantera en djupare och mer påtaglig bas samt en klarare diskant. Till detta ska läggas att ljudet är Dolby Atmos-justerat och att Tab Plus stödjer högupplöst ljud med 24-bit samt 96kHz frekvens – förutsatt att du använder hörlurar tillsammans med den.


Lenovo har samtidigt utvecklat Tab Plus så att den kan användas som en extern högtalare. Det betyder att du kan koppla andra enheter, till exempel en smartphone, till den via bluetooth och sedan strömma musik direkt till den.

För att säkerställa att den levererar ett bra ljud är den utrustad med ett stativ, som ser till att högtalaren inte ligger platt på bordet.


Dessutom finns det en personlig app till Tab Plus, som ger användaren möjlighet att finjustera ljudinställningarna och volymen.

Lenovo har också sett till att plattan automatiskt höjer volymen när du spelar musik via din favoritapp, och sänker den igen när du till exempel använder en webbläsare.

Slutligen berättar Lenovo att plattan är utrustad med en 11,5-tums skärm med en upplösning på 2K, och så har den ett massivt batteri som kan strömma upp till 12 timmar.


Priset är inte så illa, Lenovo upplyser att den får ett startpris på runt 3.500 kronor.

LÄS ÄVEN: Marshall firar 100-årsjubileum av Celestion-högtalaren med unik förstärkare

ANNONCE