Nyhet

Polisen om årets Sweden Rock: "Väldigt lugn festival"

Sweden Rock Festival är avslutad för i år och polisen har publicerat en sammanfattning av säkerhetsläget under festivalen.

Totalt har 55 brottsanmälningar gjorts under evenemanget. Dessa inkluderar en anmälan om våldtäkt, en om hets mot folkgrupp och 13 fall av misshandel, rapporterar Aftonbladet.

Trots detta anser polisen att festivalen överlag varit lugn och att antalet brottsanmälningar inte har ändrats mycket jämfört med förra året.

– Det rör sig litegrann upp och ner genom åren. Generellt sett är det en väldigt lugn festival, säger Thomas Johansson, presstalesperson på polisen, till tidningen.


Vissa kanske tycker att 55 anmälningar låter mycket, men polisen bedömer det som lugnt med tanke på festivalens storlek.

– Det här är ju en festival med någonstans kring 45 000 besökare som är där under fyra till fem dagar på en rockfestival med allt vad det innebär när det gäller intag av alkohol och så. Så då får man ändå beteckna det som lugnt, säger Thomas Johansson.

Både polisen och arrangören anser att säkerhetsarbetet har fungerat bra. Man har också tagit hänsyn till det allmänt försämrade säkerhetsläget i Sverige och infört väskförbud på området.


– Det har gått jättebra. Ett härligt genomförande totalt sett med mycket positivitet från besökare, personal och myndigeter. Utan att ha alla detaljer så är känslan väldigt positiv efter årets festival, säger Hannes Emeus, presskontakt på Sweden Rock, till Aftonbladet.

Enligt polisen har det även varit flera ungdomar på plats än tidigare år och flera av dem har avvisats av polisen och i några fall har föräldrarna fått åka och hämta sina barn.

LÄS OCKSÅ: Festivaler delar ut gratis mensskydd – efter kritik mot väskförbud


ANNONCE