Nyhet

BÄST JUST NU: En ångestfylld hunger efter att leva på riktigt

Kite – Losing

I lite bakvänd ordning så släpptes B-sidan Glassy Eyes på streamingtjänsterna innan A-sidan Losing nu också har fått se dagens ljus. I den sistnämnda tar syntpopduon Kite denna gång hjälp av Henric De La Cour och Anna Von Hausswolff.

Mörkrets furste De La Cour frontade en gång i tiden underskattade band som Yvonne och Strip Music innan han gick solo medan Von Hausswolff för några år sedan fick kyrkokonserter inställda när hon anklagades för satanism. Så Kite är i gott sällskap med andra ord.

De har själva beskrivit Losing som ett sex minuters tomt rop efter en känslomässig respons, även om låten nu har kortats ner till drygt fyra minuter i den tillhörande musikvideon. De vanligtvis välbekanta syntarna får i introt istället ge plats åt ett dystert piano som sätter tonen för detta ångestfyllda verk som byggs upp till något mycket större.


Allt är förgängligt och dör sakta men säkert. Finns det egentligen någon mening med livet när allt man har kvar är minnen av vad som en gång var? Duon fångar här känslan av när man är trött och förvirrad, men samtidigt känner en hunger efter kärlek och att få leva på riktigt istället för att bara andas på ren rutin.

ANNONCE