Nyhet

Jinder, Brandelius och Liljestrand i ny poddserie om diagnoser

Josefine Jinder, Uje Brandelius och Jens Liljestrand gör poddserie om diagnoser tillsammans med Hjärnfonden. Alla avsnitt släpps den 28 maj.

I den nya poddserien I Mina Tankar belyser Hjärnfonden tre olika diagnoser och hur dessa förändrar livet för den drabbade – och för människorna runtom.

Författaren och journalisten Jens Liljestrand beskriver hur du kan påverkas när någon du älskar får en stroke, musikern Uje Brandelius gestaltar Parkinsons sjukdom i musikalform och artisten Josefine Jinder dramatiserar utanförskapet i att leva med bipolär sjukdom.

– Jag tyckte det var kul att skriva fiktivt – till skillnad från de andra avsnitten, tror jag – i ett längre format. Podden handlar om självbild och relationers komplexitet. En tjejs kamp mot sin egen hjärna, säger Josefine Jinder i ett pressmeddelande och lägger till:
– Min relation till bipolaritet är att jag känner igen mig i vissa av symptomen, framför allt att svänga upp och ner i energi och stämningar – men jag har inte diagnosen. Vad jag vet!

Avsnitten släpps den 28 maj.


LÄS OCKSÅ: Intervju med Little Jinder: ”Jag kan återuppfinna mig själv utan att byta identitet”

ANNONCE