Nyhet

Ny dokumentär om Led Zeppelin på gång

Den nya filmen om det ikoniska rockbandet kommer dessutom att visas på biografer.

Redan 2019 meddelades att en ny dokumentär om Led Zeppelin var på väg. Under 2021 visades ett utkast från dokumentären, med namnet Becoming Led Zeppelin, på Venedigs filmfestival. Sedan dess har inte mycket hörts av kring arbetet med filmen, men nu är det alltså klart att Sony Classics köpt rättigheterna och att den dessutom kommer ut på bio, enligt Variety.

Enligt sajten kommer filmen att skildra bandets tidiga år, från det att medlemmarna bildade gruppen fram till släppet av albumet Led Zeppelin II.

Sony Classics kallar formatet för en ”hybrid doku-konsertfilm”, med material från bandets konserter på Fillmore West, Atlanta Pop Festival och Texas Pop Festival 1969, samt Bath Festival 1970.


De enda intervjuobjekten i filmen uppges vara bandet själva, det vill säga Robert Plant, Jimmy Page och John Paul Jones, tillsammans med John Bonham-intervjuer från arkivet.

– Vi har lagt ner år på att designa den här filmen för att upplevas på vita duken med bästa möjliga ljud, säger regissören Bernard MacMahon i ett uttalande, enligt Variety.

Än så länge finns inget spikat releasedatum.


LÄS OCKSÅ: FOO FIGHTERS OCH WOLFGANG VAN HALEN LURADE FANSEN MED SOLO-KUPP

ANNONCE