Nyhet

Mystisk man på Led Zeppelin-album identifierad

Brian Edwards, forskare vid University of West of England, stötte på fotografiet av en slump under en auktion. Efter lite grävande kunde han identifiera mannen.

I november 1971 gav Led Zeppelin ut sitt fjärde studioalbum, känt som Led Zeppelin IV. Albumomslaget presenterar en bild av en äldre man med skägg som bär på ett stort knippe grenar. Efter 52 år verkar mysteriet bakom omslagets ursprung äntligen vara löst, enligt New York Times.

Brian Edwards, en forskare vid University of West of England, stötte på fotografiet av en slump under en auktion. Efter lite grävande kunde Edwards bekräfta att bilden togs på 1890-talet och föreställer Lot Long, en 69-årig man som arbetade med att bygga halmtak på stugor i Wiltshire, sydvästra England.

Men hur hamnade detta fotografi på det ikoniska albumomslaget? Enligt legenden besökte sångaren Robert Plant och gitarristen Jimmy Page en antikaffär i Pangbourne, en by väster om London, där de stötte på en färgad version av fotografiet och valde det som omslagsbild.

 


LÄS OCKSÅ: LISTA: Led Zeppelins 10 bästa låtar


ANNONCE