Nyhet

Rosendal Garden Party avslöjar årets lineup

Rosendal Garden Party återvänder för sin tredje upplaga på Djurgården i Stockholm den 14–16 juni. Nu står det klart vilka som uppträder under festivalen.

Tidigare har Rosendal Garden Party avslöjat namn som Massive Attack, Grace Jones, M.I.A., RAYE, Refused, och The  Cardigans. Med den fullständiga lineupen blir festivalen nu komplett och även om olikheterna står i fokus har artisterna minst en sak gemensamt: de är alla starka representanter för den musikaliska kontext de tillhör.

– Rosendal är till för att ge vår huvudstad något annat än vad du ser på var och varenda festival ute i landet. Ett alternativ till det likriktade. Vi är till för att den musikintresserade både ska få en nostalgitripp och upptäcka några av framtidens mest  spännande artister, säger Johanna Beckman, innehållsansvarig för Rosendal Garden Party, i ett pressmeddelande.

Med detta i åtanke har Rosendal Garden Party tagit ett aktivt steg mot att inkludera fler perspektiv på festivalscenen. Bland de tillkomna artisterna återfinns bland andra reggaedebutanten och framtidslöftet YG Marley (barnbarn till Bob Marley och son till Lauryn Hill), brittiska Nia Archives som skapat en helt egen “future-classic”-stil och tagit jungle-scenen rakt in i samtiden, det omtalade ravepopfenomenet Yaeger, och det sydafrikanska bandet BCUC (vars musik förenar elva av de officiella språken i Sydafrika).


– Därför har vi bjudit in YG Marley, Raye, Nia Archives, Saint Levant, Turnstile, BCUC och Yaeger. De är framtiden! Det är också viktigt för oss med representation och bredd i genrer, något vi känner att vi lyckats med, säger Johanna Beckman.

Fredag 14 juni: M.I.A., Refused, Turnstile, YG Marley 
Lördag 15 juni: Massive Attack, RAYE, Saint Levant, Nia Archives, Yaeger 
Söndag 16 juni: The Cardigans, Grace Jones, The Heavy, BCUC

LÄS OCKSÅ: Grace Jones och Massive Attack klara för Rosendal Garden Party


ANNONCE