Nyhet

LYSSNA: Nick Cave & The Bad Seeds släpper ny musik

Nick Cave & The Bad Seeds är tillbaka med ett nytt album. Wild God, uppföljaren till Ghosteen, kommer den 30 augusti, och titelspåret är ute nu.

Nick Cave och Warren Ellis, som tillsammans skapade albumet Carnage 2021, har nu också gjort Wild God, med David Fridmann på mixningsuppdrag. Colin GreenwoodRadioheads basist och ibland Cave-turnerande bandkamrat – och gitarristen Luis Almau är listade som ytterligare medverkande på skivan.

"Det finns inget jävla tjafs med den här skivan. När den träffar, träffar den. Den lyfter dig. Den flyttar dig. Jag älskar det med den", säger Cave i ett pressmeddelande och berättar att han hoppas att lyssnarna kommer att känna samma effekt som han själv när han hör musiken.

"Den spränger högtalaren, och jag sveps med. Det är en komplicerad skiva, men den är också djupt och glädjande smittsam. Det finns aldrig en mästerplan när vi gör en skiva. Skivorna speglar snarare tillbaka de känslomässiga tillstånden hos de författare och musiker som spelade in dem. När jag lyssnar på det här, vet jag inte, det verkar som om vi är glada."


Bandet – Cave, Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos och George Vjestica – skrev och spelade in Wild God på Miraval Studios i den franska staden Provence och i Soundtree Studios i London.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave och Warren Ellis gör musiken till filmen om Amy Winehouse


ANNONCE