Nyhet

Nick Cave & The Bad Seeds till Sverige i höst

Nick Cave & The Bad Seeds planerar sin första huvudturné i Europa sedan 2017, med 27 spelningar som sträcker sig över 17 länder under hösten 2024. Den 3 oktober besöker de Stockholm för en spelning på Hovet.

Turnén inleds den 24 september i Oberhausen, Tyskland, och avslutas den 17 november i Paris, Frankrike. Under denna resa genom Europa är en av de mest efterlängtade stoppen är den 3 oktober då de spelar på Hovet i Stockholm.

Konserterna sammanfaller med släppet av Nick Cave & The Bad Seeds 18:e studioalbum Wild God, som kommer att ges ut den 30 augusti. Bandet förväntas leverera en blandning av nytt material och klassiska låtar från deras rika katalog. Dessutom kommer de att få support av Dry Cleaning, The Murder Capital och Black Country, New Road.

– Jag tänker aldrig på hur en skiva kommer att framföras live, det förekommer aldrig någonsin för mig. Skrivprocessen är alldeles för svår för att ta sådana idéer i beaktande. Men när jag lyssnar på Wild God nu tror jag att vi verkligen kan göra något episkt med dessa låtar live, säger Nick Cave i ett pressmeddelande och fortsätter:


– Vi är riktigt exalterade över det, skivan känns som om den var gjord för scenen.

Biljetter till Nick Cave & The Bad Seeds på Hovet i Stockholm den 3 oktober släpps den 22 mars klockan 10.00.

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: Nick Cave & The Bad Seeds släpper ny musik


ANNONCE