Nyhet

Advokat: 120 personer stämmer Diddy för sexbrott

120 personer, varav 25 minderåriga, stämmer rapparen Sean "Diddy" Combs för våldtäkt, sexuella övergrepp och utnyttjande. Artisten greps av FBI i september och riskerar nu upp till livstids fängelse.

120 personer har valt att stämma rapparen Sean "Diddy" Combs och andra för våldtäkt, övergrepp och sexuellt utnyttjande. Det uppger advokat Tony Buzbee till nyhetsbyrån AFP.

– Det här är ett viktigt fall som vi kommer att driva aggressivt, säger Buzbee och betonar att alla ansvariga ska identifieras.

Gruppen av offer består av 60 män och 60 kvinnor, varav 25 ska ha varit minderåriga när övergreppen inträffade, enligt Buzbee.


Combs står åtalad för sexuella övergrepp, misshandel och utpressning. Han greps av FBI på ett hotell i New York den 16 september och har suttit häktad i två veckor. Om han döms kan han få mellan 15 år och livstids fängelse.

Fallet började uppmärksammas efter att Combs tidigare flickvän Cassie Ventura anklagade honom för övergrepp förra året.

Åklagarna hävdar att han lett ett "sexbrottsimperium" och tvingat kvinnor att delta i långa "sexföreställningar" med manliga prostituerade, så kallade "freak offs".


LÄS OCKSÅ: Åklagaren: "Diddy styrde ett imperium av sexbrott"

ANNONCE